Aprofitant que ha arribat la tardor i que les carbasses són fruits d’aquesta estació n’hem estat investigant.
Les “carbassetes” van arribar per sorpresa a les classes de primer i demanaven ajuda als alumnes. Com que ells havien estat treballant com era el seu cos, s’havien descrit i dibuixat; la carbasseta els hi demanava que ara fessin el mateix amb ella, que volia saber com era.
Primer de tot, vam parlar del que sabíem de les carbasses: que eren una verdura, que en podíem fer pastís, que ens alimenten, que tenen llavors a dins, que tenen la pell molt dura… entre d’altres.
Després la vam mesurar amb una cinta mètrica i la vam pesar amb una bàscula de cuina.
També vam pensar si flotava o s’enfonsava. Però com que no estàvem segurs de què passaria, vam decidir comprovar-ho utilitzant un gibrell amb aigua. Flotava!!!
Mireu les nostres hipòtesis: https://youtu.be/yRcRLjcBFvc
Com que estàvem segur que a dins hi havia llavors, vam fer una estimació de quantes llavors hi hauria a dins. Van sortir molts nombres diferents: 1, 5, 6, 10, 11, 20, 78… Però… com ho podríem saber? Doncs obrint la carbassa i comptant-les! I així ho vam fer! La nostra sorpresa va ser quan en una de les carbasses hi havia 324 llavors, en una altra 406 i en la tercera 264! Quantes llavors! Vam tenir molta feina a comptar-les de 10 en 10!
Per acabar, vam llegir el conte “Sopa de carbassa” que ens va donar una idea magnífica! De les nostres carbasses en podríem fer sopa i tastar-la! I així ho vam fer! La sopa de carbassa va quedar boníssima!