El dia 11 de febrer és el dia de les dones i les nenes científiques. Un dia que vol promoure l’accés de les dones a la ciència i a les carreres científiques, un món en què, encara avui, els homes són majoria. Per tal de celebrar aquest dia els alumnes de 6è d’EP i de 1r d’ESO han participat en el projecte “100tífiques” mitjançant una xerrada on-line fent un Google Meet al projector de la classe amb una dona científica.
“100tífiques” és una iniciativa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i el Barcelona Institute for Science and Technology (BIST), amb la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Aquest 11 de febrer, en la que serà la seva segona edició, han ofert més de 150 xerrades divulgatives simultànies per part de més de 180 investigadores del món de l’empresa i de centres de recerca i universitats (“100tífiques”) en 100 escoles de Catalunya, mobilitzant més de 15.000 alumnes de 6è de primària i 1r d’ESO.
Amb aquesta acció volen:
La nostra xerrada ha anat a càrrec de la Sònia Ruíz Raga, una científica nascuda a Sant Carles de la Ràpita que treballa en la investigació relacionada amb les energies renovables. Ha estat treballant en projectes al Japó i a Austràlia. Ara és aquí i ens ha explicat què vol dir ser científica i com és la seva feina. La conferència ha estat interactiva ja que en diverses ocasions la Sònia ha fet una pregunta als alumnes a través d’un Quiz i els alumnes han hagut de respondre amb el seu ordinador. Després han vist els gràfics de les respostes a la pissarra.
Al final de la xerrada han pogut fer una roda de preguntes.
Un xerrada molt interessant de la qual podeu veure més fotos fent clic aquí